Lueskelin eilen erästä laitoksellemme tehtyä gradua, joka oli saanut arvosanaksi eximian (gradun ohjaajani mukaan suurin osa sosiaalityön graduista on meillä luokkaa cum laude tai magna). Se vaikutti hyvin kirjoitetulta ja jäsennetyltä, kirjoittajalla oli selvästikin sana hallussaan ja oikoluku kohdallaan. Itse tutkimusmenetelmä oli melko simppeli, kirjoittaja ei ollut lähtenyt rehvastelemaan metodologisilla kyvyillään vaan pitäytyi sellaisessa, jonka varmasti tiesi osaavansa. Hän kirjoitti myös paljon minä-muodossa kuvatessaan tutkimusprosessin kulkua.

Eilen huusin huuto.netistä itselleni erään graduoppaan. Se maksoi postituskuluineen kolme ja puoli euroa, koska kannet olivat vähän kärsineet. Minusta aika hyvä diili.

Minun pitäisi oikeastaan soittaa eräälle laitoksemme lehtorille, joka on tutkinut samankaltaista aihetta, josta ajattelin tehdä graduni. Haluaisin kysyä häneltä vinkkejä lähdekirjallisuudeksi. Ajattelin myös kysyä vähän mielipiteitä omasta aihevalinnastani. Mutta hän on ihan uskomattoman kiireinen ihminen eikä pelkää sanoa sitä ääneen opiskelijoille. Sähköposteihin hän ei kuitenkaan vastaa, joten miten osaisin valita oikean ajan soittaa. Tai ehkä menen käymään hänen vastaanotollaan ensi viikolla.